Srijeda, 05 Veljača 2014 09:58

Čakovec danas

Ujesen Čakovec miriše na suho voće i uranja nas u najbolje od plodova zemlje, a u proljeće ima aromu cvijeća koje se budi iz svih njegovih kutaka. Zimi je čakovečko nebo čipkasto poput ukrasa što uljepšavaju hladne dane, a ljeti nam naš grad ubrzava otkucaje jer diše poput mediteranskog povjetarca.

Uz mirise proljetnoga cvijeća, 29. svibnja, slavimo Dan Grada Čakovca. Toga je datuma 1579. godine knez Juraj Zrinski dodijelio privilegije stanovnicima podgrađa čakovečke utvrde čime je stvorena osnova za razvoj Čakovca kao slobodnoga trgovišta.

Već prvi dojmovi o našemu gradu posjetitelje ne ostavljaju ravnodušnima. Hortikulturi i čistoći pridajemo veliku važnost, zato i jesmo višestruki nositelji titule najuređenijega grada u kontinentalnoj Hrvatskoj. U društvu smo najpoželjnijih gradova za život u domovini i perspektivno smo sjecište privrednih tokova. Kreativci, vizionari, obrtnici, poduzetnici, stratezi, građani. Sve je to Čakovec sa svojim ključem u ruci – ljudima i vrijednim međimurskim rukama.

    logo porcijunkulovo bez godineV2

    evisitor logo

    pps

        

Vremenska prognoza


0 °C
ČAKOVEC